Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Dobro došli na stranice EPC Dar milosti

         

EPC  Dar milosti je u jesen 2000.g. osnovana prvotno kao crkva van denominacija. Od prvih dana je vrlo intenzivno djelovala na području evangelizacije. S brojnim gostujućim propovjednicima iz Hrvatske i iz raznih zemalja širom svijeta, organizirala je brojne skupove kako u crkvenom prostoru, tako u javnim prostorima i ulicama grada Šibenika. U prve tri godine veliki broj ljudi je čulo Evanđelje kroz evangelizacije, kroz prigodne skupove (kao što su Dan reformacije, Božićni program, Uskršnji program, predavanja kršćanske tematike), putem radio emisija. Nakon toga vala lokalnog probuđenja crkva je ušla u etapu izgradnje i sazrijevanja. Razvile su se razne službe: vjeronauk i nedjeljna škola, rad sa ženama, sastanak braće, rad sa mladima, pomoć ovisnicima, posjet zatvorenicima. Osnovana je i udruga građana za pomoć ovisnicima o drogama.

                  

2004.g. crkva je primljena u članstvo u  Evanđeoskoj Pentekostnoj Crkvi u RH i od tada kao punopravni član djeluje pod imenom EPC Dar milosti i redovito sudjeluje na sa svojim delegatima na godišnjim saborima EPC-a. Od 2007.g. na zamolbu prezbiterija EPC  Dar milosti se misijski pokrenula u pravcu pomoći EPC Kninu, što je podrazumijevalo održavanje redovitog Bogoslužja u Kninu. Danas naš misijski tim za Knin broji 8 osoba, koji se raspoređuju po  potrebi.

 Posljednje tri godine pomažemo crkvu „Isus svjetlo svijeta“ iz Splita u njenoj izgradnji. Ova crkva je na ovogodišnjem saboru u Osijeku  primljena u punopravno članstvo u EPC.

U službi vjeronauka su dvije vjeroučiteljice, jedna za niže, druga za više razrede osnovne škole. Naš vjeronauk pohađaju i djeca iz drugih lokalnih crkava. Više od godinu dana djeluje dječji klub „Svjetlionica“, koji dvomjesečno okuplja djecu i njihove prijatelje na program prožet igrom i poukom.

Danas crkva broji četrdesetak krštenih, aktivnih članova i dvanaestero djece. Crkvu vodi pastor s troje starješina. Tim za slavljenje ima 5 članova.

 

 

SLUŽBENICI CRKVE:

Pastor Laslo Hornjik

Učitelj Ante Bakić

Starješinstvo čine: Goran Nedoklan, Ana Jankov skupa s pastorom i učiteljem

Rad sa ženama: Biserka Blaće

Vjeronauk: Ildiko Hornjik i Marijana Gašperov