Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

   NOVOSTI

2019.

Molitva za grad Zagreb 

Zagreb, 20. rujna 2019.

Dana 20. rujna 2019. godine je u dvorani Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) Radosna vijest, Zagreb, u organizaciji Kršćanske proročke crkve, Zagreb, održana Molitva za grad Zagreb, u kojoj je sudjelovalo 20-tak vjernika zagrebačkih kršćanskih crkvi i crkvi reformacijske baštine.

Nakon pozdravnih riječi i uvodnog čitanja iz Knjige propovjednika 4,9-12 od strane starješine EPC Radosna vijest Roberta B, pastor Kršćanske proročke crkve Željko Ž. je govorio, između ostalog, kako su potrebne postojane molitve za vlasti, kako grada, tako i države, za pojedine kršćanske crkve i njihove voditelje, kao i za jačanje međusobne suradnje raznih kršćšanskih crkvi u pozivu da se širi Radosna vijest Isusa Krista.

Slavljenje su vodili s. Lidija Ž i br. Vjekoslav C. te su tijekom slavljenja vjernici iznosili molitve za vlasti u gradu Zagrebu i Hrvatskoj, za sve državne, županijske i lokalne institucije, te za kršćanske crkve i njihovoj međusobnoj suradnji, posebno u gradu Zagrebu, kada prenose Radosnu vijest, kao i za pojedine potrebe vjernika i njihovih obitelji. Tijekom slavljenja su vjernici govorili i svoja svjedočanstva te se čitalo biblijske tekstove.

 

NAJAVA: Povratak jednostavnosti i snazi Evanđelja, Zagreb, 12. - 13. listopada 2019.

U Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi Radosna vijest, Zagreb Severinska 16 pastor Roland La Hausse  (Mauricijus) održat će  12. i 13. listopada 2019. godine predavanje „Povratak jednostavnosti i snazi Evanđelja“.

Pastor La Hausse je dio Church Team Ministries Internationala (CTMI), neformalne kršćanske mreže koju su 2001. osnovali voditelji iz raznih zemalja ujedinjeni oko poruke križa i onoga što je Bog radio u njihovim životima. Vizija CTMI-a je obuka i jačanje voditelja i crkava apostolskom porukom križa. Od 1985. godine je pastor u Kršćanskoj crkvi na Mauricijusu, a prije toga je proveo šest godina u Južnoj Africi, gdje je imao priliku pohađati biblijski institut Durban Christian Center. Po povratku na Mauricijus pokrenuo je sličan Biblijski koledž. Otada je dio tima koji nadgleda 37 zajednica na otoku. Intenzivno putuje po Europi i u zemlje francuskog govornog područja kako bi održao seminare za vođe i crkve.

Prijave su do 11. listopada 2019.

Kontakt:
Ivan Glavačko 098 164 58 20
e-mail: evangelion@zg.t-com.hr

 

Ne boj se, jednostavno vjeruj

Zagreb, 13. rujna 2019.

Dana 13. rujna 2019. godine u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi Radosna vijest, Zagreb gostovao je misionar Paul  DeGagne iz Vancuvera, Kanada. Govoreći o sebi br. Paul je kazao kako je, po završetku Biblijske škole, prepoznao dar koji mu je dao Gospod, a to je prorokovanje i rad u lokalnim crkvama. Tako nastoji služiti lokalnim crkvama u Aziji i Europi te pomaže pastorima u izgradnji vjernika u prepoznavanju darova Svetoga Duha.

Na početku seminara, čitajući tekst iz Djela apostolskih 3, br. Paul je kazao kako su učenici Petar i Ivan željeli ići u Hram te su na tom putu vidjeli hromoga koji je prosio. Činjenica je kako je taj čovjek bio ovdje kada je i Isus prolazio tim putem. Zašto su se tek sada učenici susreli s tim čovjekom? Jednostavno, oni su morali napraviti taj čin iscjeljenja riječima “nemamo ti što za dati, nego samo Isusa Krista", kazao je br. Paul, dodajući kako Bog želi nas da poslužimo i pomažemo ljudima da im naraste vjera.

Posebno je naglasio kako moramo paziti gdje gledamo, da li na sebe i sve ljude i situacije oko sebe ili prema Bogu koji nas želi voditi kroz život.

Nakon toga govorio je o osobama iz teksta Evanđelja po Mateju 9,18-25, nadstojniku sinagoge Jairu, kojem je kćerka bila teško bolesna te o ženi koja je 40 godina bolovala te je željela dotaknuti Isusa Krista vjerujući da će tako ozdraviti.

Govoreći o snazi iscjeljenja, br. Paul je kazao kako je žena doživjela iscjeljenje, dok je kćerka nadstojnika doživjela uskrsnuće. Kao u slučaju žene, iako je bila odbačena od društva oko sebe, nastojala je doći do Isusa Krista, a tako i mi u životu, prolazeći kroz razne probleme i izazove, moramo nastojati po svaku cijenu dotaknuti Krista.

Promatrajući događaj kod nadstojnika sinagoge, Isus je posebno s manjom grupom ušao u sobu i time je pokazao nama put da budemo spremni zatvoriti vrata I ući u sveto mjesto s Gospodinom, kazao je br. Paul, dodajući kako svatko od nas ima posebno mjesto kod Gospoda, potrebno je samo se probuditi, podignuti i zakoračiti bliže Gospodu.

Tijekom seminara Božje poruke kroz Paula bile su vrlo ohrabrujuće i na izgradnju. Vjernici su bili presvjedočeni kako Bog zaista svakoga od njih poznaje te da je proročki dar vrlo koristan za Kristovu crkvu.

Nakon seminara nastavljeno je druženje gdje je br. Paul uputio vjernicima Božje poruke za njihove živote te se molio za pojedine potrebe.  

 

Arhiva

2015.-16.