Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

O crkvi Splitu

"Isus svjetlo svijeta" je zajednica kršćana nastala Božjom milošću.

 

U početku 2008.g. registrirana je kao Kršćanska zajednica Isus svjetlo svijeta -vjerska udruga.

Svoja prva okupljanja je započela u Splitu u samom centru grada u stanu obitelji Vrgoč. Započela je kao kućna grupa i na prvoj službi je bilo prisutno troje krštenih vjernika. Vođeni smo bili Isusovim riječima gdje su dvoje ili troje skupljeni u moje ime tu sam ja među njima.

Ubrzo su se zajednici priključili i drugi te je zajedničko okupljanje prošireno na još dva dodatna sastanak - proučavanje Biblije i molitveni sastanak.

Zbog dobrih odnosa sa crkvama iz drugih gradova često su nas posjećivali gosti propovjednici, učitelji, misionari i tako davali svoj doprinos u njenom rastu i sazrijevanju.

Mnoga braća i crkve su iskazale ljubav ovoj maloj zajednici pomažući joj da raste.

U dosta slučajeva smo željeli pomagati i drugim zajednicama u njihovim akcijama ili potrebna te smo odlazili u Knin, Makarsku te neka druga okolna mjesta i gradove te dali doprinos u dijeljenju literature.

Možda bi se naš vanjski rad mogao svesti na uličnu evangelizaciju, dijeljenje literature, ubacivanje letaka i raznih pozivnica u poštanske sandučiće, posjeta zatvorima, posjeta bolnicama i psihijatriji...

Od prije 2 godine smo intenzivno uključeni u zajedničku molitvu za probuđenje u Hrvatskoj. Uključeni smo u regionalni molitveni oltar za probuđenje u Dalmaciji i podržavamo pokret molitve koji se širi Hrvatskom. Inicijatori smo osnivanja molitvenog oltara za grad Splita i želja nam je dosegnuti grad Split za Isusa.

Zbog dobrih odnosa i suradnje sa braćom koja su dio Saveza evanđeoskih crkava u 9. mjesecu 2011.g. smo službeno nakon godinu dana provjere primljeni kao punopravni članovi Evanđeoske pentakostne crkve. Zahvalni smo svoj braći što su nas prihvatili i na taj način nam pružili podršku.

Crkva "Isus svjetlo svijeta" želi rasti u spoznaji svog Gospodina i biti prije svega njemu na slavu i pokazivati na njega. Iz tog razloga nosi to lijepo ime svog Kralja, Gospodina i Spasitelja.

Zajednica ima cilj i viziju donijeti evanđelje u cijeli grad Split u zajedništvu s ostalim crkvama drugih denominacija te dosegnuti i druga mjesta u okolici Splita za Gospodina Isusa.