Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Zagreb, 30. siječnja 2016. | 03.02.2016.

Svečano obilježen Dan vjerskih sloboda

 

Povodom Dana vjerskih sloboda, u Zagrebu je u velikoj auli Sveučilišta u Zagrebu je 30. siječnja 2016. godine održana svečana skupština  Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj .

Goste je u ime glavnog odbora udruge pozdravio njezin tajnik  dr. Dragutin Matak, a svečanost dodjele priznanja predvodio je predsjednik Željko Mraz.
 
Ovogodišnje  Priznanje dr. Branko Lovrec pripalo je gospođi prof. dr. sc. Ankici Marinović, znanstvenoj savjetnici u Institutu za društvena istraživanja, za njezin znanstveni i društveni doprinos promoviranja i gajenja vjerskih sloboda u Republici Hrvatskoj.
 
Drugi dobitnik priznanja bio je: Stožer za koordinaciju aktivnosti u povodu dolaska migranata u Republiku Hrvatsku, za organizaciju prihvata i skrbi za migrante s Bliskog istoka  tokom tranzitnog boravka u Hrvatskoj.
 
Pozdravne govore uputili su i predstavnici državnih vlasti, diplomatskog zbora u Hrvatskoj, predstavnici raznih vjerskih zajednica, te skupštine Udruge prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Sinodalnog vijeća Hrvatske starokatoličke crkve u Republici Hrvatskoj.
 
U ime PEV-a pozdravno pismo je uputio Giorgio Grlj, a  pozdrave su uputili još  Mladen Dominić u ime Kristovih crkava, Vatroslav Župančić u ime Evanđeoske pentekostne crkve  te Ladislav Ružička u ime Saveza baptističkih crkava.
 
Svečanost je glazbeno uzveličao Gospel ansambl Agape.
 

 Vatroslav i Mladen mraz