Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Amsterdam, 4.-6. ožujak 2015. | 17.03.2015.

Održan susret europskih pentekostalnih lidera u Amsterdamu (Nizozemska)

 

U organizaciji PEF-a, od 4. do 6. ožujka 2015. godine održan je susret europskih pentekostalnih lidera pod nazivom „i15 Leadership Summit“, u Amsterdamu, u Nizozemskoj.

Na susretu se okupilo preko 285 pentekostalnih predstavnika iz 36 zemalja. Cilj mu je bio ujediniti srca u Svetome Duhu, pokazati važnost širenja zdravog duhovnog utjecaja na mlađe generacije i time zajednički utjecati na cijelu Europu i svijet.

Tijekom tri dana susreta održano je 19 radionica na važne teme, koje su sudionicima bile na veliki blagoslov.

Sudjelovali su predstavnici Europskih zemalja, ali i gosti sa drugih kontinenata. Bilo je vođa iz Njemačke, Finske, Francuske, Španjolske, Amerike, Malezije, Izraela i drugih.

„Ovaj susret je demonstracija činjenice kako smo svi mi obitelj… Zašto? Jer imamo istog Oca, istog Spasitelja, Isusa Krista, isti Duh“ - istaknuo je predsjednik PEF-a, dr. Arto Hamalainen.

Ovo je prvi puta da se ovakav susret održao u ovakvom - europskom formatu pentekostalizma.

Tijekom svih dana susreta, sudionici su proveli u blagoslovljenom zajedništvu, međusobnom povezivanju i okupljeni oko zajedničkih tema služenja u Njegovom Kraljevstvu.

Na velikom je susretu sudjelovao predsjednik EPC RH, mr. sc. Damir Špoljarić.

Idući ovakav susret održati će se od 2. do 4. ožujka 2016. godine u Hrvatskoj, u Zagrebu.