Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Osijek, 28. i 29. siječnja 2012. | 28.01.2012.

Konferencija u Osijeku - Postoji li život poslije razočaranja?

 

U Osijeku je od 28. do 29. siječnja održana konferencija "Postoji li život poslije razočarenja?".

Gost govornik bio je Stojan Gaicki, koji već tridesetak godina živi u Švedskoj, inače plodan duhovni pisac upravo iz područja kršćanske psihologije.

Tijekom konferencije bilo je riječi o nekoliko vrsta razočarenja: razočarenje u druge ljude, razočarenje u sebe i razočarenje u Boga. Osim što je diferencirao različite vrste razočarenja, Gaicki je ukazao na razloge zbog kojih uopće dolazi do razočarenja, a potom je, dakako, pokazao i na moguće izlaze iz stanja razočaranosti. Autentičnosti i jasnoći predavanja pridonijelo je i niz primjera koje je Gaicki naveo iz osobnog života, a što je relevantno gotovo za svakog čovjeka, napose vjernika.

Gotovo kao moto, konferencijom je odjekivao stih iz mudrosne biblijske književnosti: "Bolji je svršetak stvari, nego njihov početak", što je dodatno ohrabrilo vjernike. Osim domaćina, na konferenciju su došla i brojna braća i sestre iz okolnih mjesta, pa je osim korisnih predavanja, konferencija bila prigoda i za nova druženja.

Dr. sc. Krešimir Šimić