Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Teheran, 1. veljače / Zagreb, 10. veljače 2012. | 10.02.2012.

Iran: Obraćenica s islama na kršćanstvo osuđena na dvije godine zatvora

/Foto - http://www.christianpersecution.info/)


Prema pisanju Josepha DeCara, u Teheranu je kršćanska obraćenica, koja je s islama prešla na kršćanstvo, osuđena na dvije godine zatvora. Više možete pročitati na http://www.christianpersecution.info/   
 
Kršćanska obraćenica koja je s islama prešla na kršćanstvo osuđena je na Revolucionarnom sudu u Teheranu na dvije godine zatvora. Leila Mohammadi dobila je kaznu nakon što je provela pet mjeseci u zloglasnom zatvoru Evin, navodi agencija Mohabat News.

Mohammadi je bila osuđena za "široku anti-islamsku propagandu, obmanjivanje građana za stvaranje onoga što se naziva kućna crkva, vrijeđanje svete figure i borbu protiv nacionalne sigurnosti".

Mohammadi je prvi put uhićena nakon što su sigurnosni agenti upali u njezin dom 30. srpnja 2011.godine u Kianshahri, istočno od Teherana. Nakon pretrage kuće i zaplijene nekih njezinih stvari, Mohammadi je bila odvedena u Centar Horr Kustodije, gdje je prebačena u zatvor Evin.

Mohammadi je puštena uz 150.000 dolara jamčevine nakon 74 dana samice u Evinu.


Za epc.hr pripremio Robert Bogešić