Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Split, 12. svibnja 2018. | 12.05.2018.

NAJAVA: Nacionalni dan molitve, Split, 12. svibnja 2018.

Draga braćo i sestre,

pozivamo vas, osobito voditelje crkava, da se okupimo jedan dan u godini da zajedno molimo za našu zemlju.

Nakon što su domaćini bili Zagreb, Osijek, Zir-Lika i Pula, ove godine okupljamo se u Dalmaciji, u Splitu. Pobjedonosno je znati da imamo priliku, nakon Arene u Puli, moliti u regiji koja je bila dio kruga propovijedanja Radosne Vijesti još u razdoblju prvih apostola („...Tit u Dalmaciju...“ – 2Tim 4:10), ali i na mjestu progona ranih kršćana.

U ovom prekrasnom gradu i prekrasnom dijelu naše zemlje okupit će se kršćani različitih denominacija, crkvenih pokreta i zajednica da sjedinjeno i snažno dignemo svoj glas u ime našeg Kralja i Gospodara Isusa.

NACIONALNI DAN MOLITVE SPLIT – 12.05.2018.

VIZIJA - Dan molitve kršćana različitih zajednica koji bismo jednom godišnje odvojili za molitvu i tako proširili svijest o potrebi ljubavi prema našoj domovini i narodu iz perspektive Božjeg Kraljevstva.

POVOD - Molitva je usmjerena za čitavu zemlju. Ipak, svake godine održava se u različitim dijelovima Hrvatske te bi se tom prilikom, osim za čitavu zemlju, moglo moliti i za regiju u kojoj se okupljamo. Ovoga puta molitva se održava u Splitu uz posebnu molitvenu dionicu za Dalmaciju, kao važnu regiju za Kraljevstvo u Hrvatskoj.

SVRHA - Kao kršćani u Hrvatskoj želimo osvjestiti vjernike o važnosti i utjecaju zajedničke molitve na našu zemlju. Želimo pred Gospodinom preispitati, točnije upoznati i objaviti Božji plan za crkvu i narod u Hrvatskoj te s ljubavlju i molitvom prionuti da se on ostvari. Jednako tako želimo se oduprijeti svakoj vrsti pokušaja da naš narod i zemlja zapriječe nakane koje Bog ima za nas.

MJESTO I VRIJEME - Split – Tvrđava Gripe 12.05.2018. subota u 11h – cijelodnevni program

PROGRAM:

11.00h – Otvaranje – Pozdrav i uvodna molitva – Igor Vrgoč (EPC Split)

11:10h - Slavljenje – tim iz Dalmacije 1

11:30h - Poruka (15 min) i 1. molitvena dionica (30 min): Laslo Hornjik i tim: Molitva za duhovno i nacionalno jedinstvo “Jedno u Kristu ” – protiv polarizacije „sjever-jug“/“lijevo-desno“

12:15h – Pjesma slavljenja – tim iz Dalmacije 1

12.20h – Poruka (15 min) i 2. molitvena dionica (30 min): David Kovačević – Crkva Božja: „Nada u zemlji beznađa“ Tim međudenominacijski mlađe generacije - vodi molitvu za mladu generaciju (David K., Filip Grujić, Matija Gorjanec i dr. mladi voditelji)

13:05h – RUČAK I DRUŽENJE

14.30h - Slavljenje – tim za slavljenje iz kontinentalne Hrvatske

15.00h – Poruka (15 min) i 2. molitvena dionica (30 min): Drago Zrno i i tim Riječ Života: – Molitva za vlasti i duhovnu klimu u zemlji.

15.45h - Gospodnja večera – Ivica Horvat (BCZ) i Zdenko Jovišić (Živa nada – Split) – poslužuju voditelji iz Splita i Dalmacije

16:00h – završna molitva za Hrvatsku (različiti voditelji svih crkava) * (*predstavnici EPC, SBC, Saveza crkava Riječ života, Vijeća Kristovih crkava, Crkve Božje, neovisne kršćanske zajednice, REMAR, Crkva cjelovitog evanđelja i druge samostalne crkve i kršćanske udruge).

16:30 – pauza za kavu

17.00 – Molitva za Split i Dalmaciju – slavljenje, molitve, poruke - voditelji crkva Dalmacije - tim za slavljenje Dalmacija 3 i Zagreb

19:00 KRAJ

BONUS PROGRAM – TJEDAN KASNIJE – 19.05.2018. Zagreb, Markov trg Molitva za vlasti

– vode Giorgio Grlj i Mladen Dominić

– pripremiti zaseban program

 

Koordinacijski tim

Giorgio Grlj - Rijeka

Damir Alić-Šićko – Zagreb

Mladen Dominić - Varaždin

Laslo Hornjik – Šibenik

Jasmin Avdagić – Šibenik

David Kovačević -Osijek