Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Zagreb, 17.- 19. ožujka 2011 | 17.03.2011.

Seminar ŠEST FUNKCIJA CRKVE

Staunton Grace Covenant Church

Pastor Steve Paulus
Telephone: (540) 886-8076

E-mail: steve.paulus@comcast.net

Staunton, VA 24401                                                                                        

 

 

Seminar pod nazivom  Šest funkcija crkve  održati će se u intervalu između 17.- 19. ožujka 2011. u organizaciji Instituta za pastoralne studije, koji djeluje u okviru Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku

 

Svrha ovog seminara je ispitati biblijska učenja o šest temeljnih funkcija crkvene zajednice. Svako od ovih područja potencijalno je seminar sam za sebe, ali svrha seminara o šest funkcija crkve je ispitati kako naše crkve ispunjavaju svoje osnovno biblijsko poslanje u služenju.

Model o šest funkcija temelji se na Dj 2: 42-47 i koristi život ranih učenika i rane crkve kao polazište za ispitivanje učinkovitosti vlastite crkve. Seminar se sastoji od učenja o svakom od šest područja, slijede studije i diskusije o tome kako svaka od funkcija djeluje u našim crkvama. Cilj je odrediti jaka i slaba područja naše službe te odrediti područja za jačanje ili unapređenje.

Šest funkcija glasi: 1) molitva, 2) obožavanje, 3) zajedništvo; 4) Služba Riječi, 5) Susret s Duhom Svetim, 6) Misija (Služenje, evangelizacija, međukulturalno služenje).

 Molitva : Ispitati ćemo ulogu osobne i zajedničke molitve u životu Novozavjetne crkve kako bismo usporedili sa našom crkvom i uvidjeli kako ju dovesti na viši nivo.

 Obožavanje : Razmotriti ćemo značenje obožavanja u biblijskom kontekstu - pojedinca i zajednice - i uzeti u obzir naše crkvene metode te uvidjeti kako poboljšati modele obožavanja i služenja.

 Zajedništvo : Koja je priroda zajedništva u Novom zavjetu? Kakvu je ulogu igralo u životu rane crkve i kako obnoviti Novozavjetni standard ljubavi jednih prema drugima?  

Služba Riječi : Kakvu je ulogu igralo propovijedanje u Novozavjetnoj crkvi? Kako ispunjavamo naš poziv - "hranite Kristove ovce "?


 Susreti s Duhom Svetim 
: Koja je uloga (služba) Duha Svetoga u Crkvi i kako mu možemo iskazati dobrodošlicu djelovanja u crkvama danas?

 Misija  (služenje, evangelizacija, međukulturalno služenje): Što je služenje, što je misija, kako možemo pomoći našim ljudima pronaći svoje mjesto u služenju, odrediti doseg i poslanje crkve?

 

   

Steve Paulus,
Ravnatelj Instituta za pastoralnu studije